zondag 18 november 2012

St. Gertrudisschool, Paramaribo



Intussen zijn we weer 2 weken verder.
We zijn heel tevreden met de voortgang die we boeken en loopt alles helemaal volgens planning.

7 november 2012
Vandaag hebben wij een begin gemaakt met het onderzoek op de tweede school in Paramaribo (St. Gertrudisschool). We waren voor 8u aanwezig en maakten zodoende ook de dagelijkse vlaggenparade mee, alsook het ochtend gebed op het schoolerf.
We kregen van het schoolhoofd een aparte werkruimte aangewezen, wat ons goed beviel.
Op deze school was de sfeer wel iets drukker, doordat de lokalen dicht bij elkaar gebouwd zijn. We hebben best een grote groep kinderen kunnen controleren. De samenwerking zowel de kinderen als leerkrachten was heel prettig. Aan elke groep gaven wij tussendoor ook voorlichting over de mondhygiene.
Vanwege het feit dat we een aantal vragenlijsten niet terug hadden gehad (zowel op deze als de vorige school), besloten we nog een aantal vragenlijsten uit te delen.
Aanstaande vrijdag gaan wij verder met het onderzoek op deze school. We streven ernaar om de controles van de resterende kinderen op deze school af te ronden.

9 november 2012
Zoals gepland is het ons gelukt om de gebitten van de resterende kinderen op de St. Gertrudisschool te controleren. Afgelopen woensdag zagen wij vooral kinderen uit de kleuter- en lagere klassen.
Vandaag betrof het vooral de 5e-  en 6e klassers. Zij werkten goed mee en waren iets rustiger dan de kinderen uit de lagere klassen. Ook aan deze groepen hebben wij voorlichting over de mondhygiene gegeven.
Op deze school zijn wij nu klaar. Het was een leuke ervaring om met de kinderen op deze school te werken. Ze waren iets vlotter in de omgang, wat het bezig zijn met de controles ook gezelliger maakte.
Ons onderzoek in Paramaribo is nu dus afgerond en kunnen wij beginnen met controles in her dorp Tamanredjo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten