donderdag 13 december 2012

Tamanredjo


16 november 2012
Vandaag was het de eerste onderzoeksdag op O.S. 1 Tamanredjo. Ook hier waren wij al rond 8u aanwezig en deden wij mee met de vlaggenparade. Het schoolhoofd was vandaag afwezig, maar liet bericht achter over onze komst. Zodoende zijn wij ontvangen door het  vervangende schoolhoofd, die ons een kamer gaf om te gebruiken voor de controles. Dit beviel ons ook erg goed!

Wij waren heel verbaasd over het aantal vragenlijsten die wij terug hebben gekregen, omdat wij niet hadden verwacht dat dit aantal zo hoog zou zijn; en dat ook nog binnen 2 dagen.
Onze enorme dank aan het schoolhoofd hiervoor.
Zoals op de scholen in Paramaribo, gaven we aan elke groep kinderen een poetsinstructie
Op deze school zijn er grotendeels kinderen van javaanse afkomst. De kinderen waren zelf ook enthausiast. Angel (4 jaar), die de controle in het begin eng vond, werkte uiteindelijk ook goed mee.
Volgende week woensdag, 21 november, gaan wij op deze school verder.

21 november
Na een kleine vertraging op de weg (ja…., tegenwoordig ontstaan er ook lange files op de wegen in Suriname), kwamen we aan in Tamenredjo. De ruimte was voor ons al vrij gemaakt, dus konden we meteen van start gaan.
Net als op dag 1 op deze school verliep alles goed. Na vandaag zijn wij iets voorbij de helft wat betreft het aantal controles.
Omdat de school a.s. vrijdag een sportdag heeft i.v.m. de onafhankelijkheidsdag van Suriname, zullen wij pas over een week weer verder gaan.

28 november & 30 november
Deze 2 dagen hebben wij gebruikt om de controles af te ronden.
In totaal hebben wij 114 gebitten gecontroleerd. Net als in Paramaribo zagen we enkele hele mooie gebitten, maar jammer genoeg ook een paar zeer slechte.
De medewerking van de leerkrachten en schoolpersoneel op deze school was uitstekend.
Na scholen in Paramaribo afgerond te hebben, zijn we nu ook klaar in Tamanredjo.
Next stop: Kalebaskreek !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten